MORAVIČANSKÝ DŘEVĚNÝ FOLKROCK

A.M.Úlet - tato hudební formace fungující od roku 1994 hraje autorskou muzičku, kterou trefně nazvala dřevěný rock s přesahem od folku po blues až poprock. Během existence vystoupila na mnoha hudebních festivalech nejen v Česku, ale také v zahraničí (Polsku, Slovensku, Chorvatsku, Francii, Anglii i Turecku….).

Z hudebních soutěží si přivezla za svou netradiční hudbu mnoho ocenění. V médiích se objevila v Dobrém ránu a Aport České televize, na TV Noe v pořadu Mezi Pražci, v slovenské televizi TV Lux v pořadu Poltón klub, aj.

V roce 2013 a 2015 odehrála úspěšná turné se skupinou JARRET a můžete je v současnosti vidět na mnoha prestižních hudebních akcích.

A.M.Úlet je kapelou tisíce tváří, od akustické verze od vernisáží, komorních akcí po verzi Nahlas, kde publikum tančí a vrtí se v rytmu jeho chytlavé muziky z pěknými texty z pera kapelníka Janka Adamce. 

V roce 2013 vydává ve spolupráci s Českým rozhlasem Olomouc výběrové CD Country folk aréna – to nejlepší ze Střední Moravy mapující hudební scénu okolí Olomouce.

A.M.Úlet – Adamců Múzický Úlet jako spolek:

dramaturgicky se podílí na festivalech a přehlídkách spíše regionálního charakteru, kde dává příležitost vidět a slyšet méně známé kapely z celé ČR. Můžeme jmenovat akce:

COUNTRY OPEN Štěpánov, KALFEST Břidličná, Krok in FEST Velká Bystřice, Babí léto s Charitou Zábřeh, Projekt struny za mřížemi – koncerty pro odsouzené, Moravičanské Country odpoledne, Festival pod Přítluckou věží, Rock in Litovel, Adventně-vánoční chrámové koncerty a akce Mikroregionu Mohelnicko a mnoho dalších.

A.M.Úlet hraje v akustické verzi:

Janek Adamec - akustické kytary, kapelník

Blanka Adamcová - klasické a elektrické housle

Jan Dobiáš – 5 strunná baskytara

V sestavě NAHLAS:

Peter Diviš – elektrická kytara

Jarda Kuba – klávesy

Pavel Bečica - bicí

Diskografie:

1996 A.M.Úlet - Bez bubnů a bez trumpet

1999 A.M.Úlet - Kamkoli

2007 A.M.Úlet - Meziproudy (maxisingl)

2008 Madalen - Na barvách…. (7 písní z dílny A.M.Úletu)

2011 Silvie Forsyth a A.M.Úlet – Forget-Me-Not

2012 A.M.Úlet – Malé Velikosti

2013 Country Folk Arena – aneb to nejlepší ze střední Moravy (sampler 6 kapel)

WEBOVÉ STRÁNKY: www.amulet.ic.cz